The best Side of αναπτυξιακα προγραμματα
The best Side of αναπτυξιακα προγραμματα
Blog Article
Το κράτος δεν μπορεί και δεν το επιθυμεί να είναι ο μόνιμος χορηγός σας: Λάβετε ως δεδομένο σε κάθε συλλογισμό σας ότι το κράτος – όπου και όταν χρειάζεται ή απαιτείται – τείνει χείρα βοήθειας, αλλά πάντα πυροσβεστικά και για μικρό διάστημα.
Καθώς η επιλεξιμότητά τους έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, για τις δράσεις αυτές δεν θα υπάρξει κενό ανάμεσα στις δύο προγραμματικές περιόδους.
Προώθηση → Πως θα φτάσουν τα προϊόντα σας στα μάτια των ιδανικών σας πελατών;
Επιπλέον, η νέα γνώση που αφορά την εξέλιξη των αγορών, την ανάδυση της καινοτομίας πλατφόρμας και την περίπτωση της εκτεταμένης «υπηρεσιοποίησης» αναλύονται στοχευμένα και με οξυδέρκεια.
Εμπόρευμα → Τι εμπόρευμα θα έχετε και που θα το αποθηκεύετε; Πως θα το αποστέλλετε αν χρειάζεται στους συνεργάτες σας. Πως θα διαχειριστείτε το εμπόρευμα;
Βάσει των στόχων σου, της γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών σου και των αναγκών των πελατών σου, θα σου προτείνουμε το κατάλληλο πλάνο Μάρκετινγκ, προκειμένου τα χρήματα που θα επενδύσεις σε αυτό να είναι αποδοτικά και άμεσα επιστρέψιμα μέσα από αυξημένες πωλήσεις.
Κάθε επιτυχημένη επιχείρηση χρειάστηκε πολύ προγραμματισμό για να φτάσει εκεί και αυτά τα πρότυπα θα αποτελέσουν τους ακρογωνιαίους λίθους της μελλοντικής σας επιτυχίας. Είτε θέλετε να προσελκύσετε νέες επιχειρήσεις, είτε να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας είτε να επαναλάβετε την επιχείρησή σας, με αυτά τα απλά, προσαρμόσιμα πρότυπα στα χέρια σας μπορείτε να μετατρέψετε την πολυπλοκότητα σε κάτι απτό. Αυτά τα πρότυπα μπορούν να γίνουν στοιχεία μάρκετινγκ ή απλώς να παραμείνουν εσωτερικά σημεία επαφής για την ομάδα σας. Και καθώς τα όνειρά σας αλλάζουν, θα έχετε πάντα αυτό το πρότυπο για να ανατρέχετε – είναι εύκολο να αλλάξετε αυτό που υπάρχει στα χαρτιά.
Η προετοιμασία και η ετοιμότητα του να εργαστεί σε ένα επαγγελματικά και κοινωνικά αβέβαιο περιβάλλον είναι απαραίτητη.
Οι επιλέξιμες δαπάνες που δύναται να περιλαμβάνονται στα επενδυτικά σχέδια των δανείων του ΤΑΑ είναι δαπάνες που πραγματοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας και περιλαμβάνουν:
•Επίλογος: το επιχειρηματικό σχέδιο τελειώνει με ένα επίλογο όπου αναφέρονται ξανά οι στόχοι και οι βλέψεις της επιχείρησης.
Και πρέπει να πούμε ότι οι πόροι αυτοί συνέβαλαν να read more αλλάξει η εικόνα της χώρας. Αναβαθμίσαμε κρίσιμες υποδομές μεταφορών, ενισχύσαμε πλήθος ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων, ενδυναμώσαμε το σύστημα κοινωνικής προστασίας.
Ωστόσο, σε επιμέρους δράσεις θα συμφωνήσω ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά και οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας εμπίπτουν σαφώς σε αυτή την κατηγορία. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε περισσότερο στοχευμένα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να διευκολύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, αντί να κρατάμε τεχνητά στη ζωή «εταιρείες-ζόμπι».
Είναι το τμήμα του επιχειρηματικού σχεδίου, όπου δικαίως θεωρείται το πιο σημαντικό, αφού παρέχει την ευκαιρία να προκληθεί μια ισχυρή εντύπωση στους αναγνώστες, γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι καλογραμμένο ολοκληρωμένο και συνοπτικό.
Οικονομολόγος, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων-Επιχειρηματικότητα